Zdravo...

Hej nema vas.. nikog!

A ja htjela da vam napišem " koju" o koncertu Zdravka Čolića u Sarajevu.

Ali kome..kad vas nigdje na pomolu.
Samo ću reći za one što ponekad svrate i prolete... to je bio veličanstven koncert.
Preko 60.000 ljudi ( beba, djece, mladih, srednji i starih),
preko 2000 balona..vatromet.. a emocija,ljubavi i pjesme... do neba.
Uzvratilo je Sarajevo Čoli svu ljubav koju on od svog grada i raje očekuje.
A kako nas je čola volio te noći... ma pokazao je on " sarajlijama"... svoje srce, dušu i nostalgiju koja ga prati...bio je na ivici suza u dva navrata.
Zato je rekao da mu je najznačajnija tačka na planeti i centar svijeta- Sarajevo.
Al tog glasa..svaki ton tačan...visine do neba..energija preko neba...osmjeh koji mu nije silazio s lica... a pjesme..
Od " sinoć nisi bila tu...pa do pjesmo moja...
O tehnici..pa to ja dosad nisam vidjela..preko 50 m bina..a ogromni led ekrani kristalno jasni..vidiš Čolu ko "ispred nosa"

Eh, ljudi..žao mi je što Sarajevo svima nije bilo usput.. "ode" ovaj koncert u historiju.
Ko zna kad..i da li ikad..opet???
I samo ću vam ovo reći Čola je jedan... hebote koji je to glas!!!
Ništa you tube..ništa CD..ništa DVD-- uživo se prepoznaje i postaje " najbolji"!.
Ako se ikad pitate zašto Čola traje 40 g, odgovor je jednostavan.
Jer ima vanserijski glas do neslućenih " visina,dubina i širina"... jer ima stas..jer ima osmjeh..jer ima harizmu..jer ima dušu..
jer nema nijednu ljudsku mrlju u karijeri..
I jako liči na svoj grad... u Zdravku se ogleda Sarajevo... taj prekrasni grad koji ima dušu.
Eh, dragi moji... samo da ste bili bliži i da ste mogli doći, bili bi ste srtetni..bio je to svjetski spektakl..neviđen na ovim prostorima u zadnjih 20 godina ( bar sa aspekta domaće scene..bilo je to svjetski a naše..zato je to i bio najbolji koncert).
Nisam mislila ovoliko...ali slova sama pišu!!
Eto.. za one koji nalete da se malo i zadrže.